14.11.2019

Raision Loimun lentopallopeliä katsomassa


Teksti ja kuvat Kaija Virtanen
Raision Loimu on vuonna 1958 perustettu suomalainen lentopalloseura. Se on yksi Suomen suurimmista lentopalloon erikoistuneista seuroista. Loimu on pelannut lentopalloa Suomen ylimmällä sarjatasolla yhtäjaksoisesti vuodesta 1977. Näinä vuosina Loimu on voittanut 6 kultamitalia, 2 hopeamitalia ja 7 pronssia

Keskiviikkona 13.11.2019 me rinkkalaiset pääsemme edullisen jäsenedun turvin katsomaan, kun Loimu pelaa Kerttulassa Akaa Volley nimistä, pirkanmaalaista lentopalloseuraa vastaan.
Pallo on ilmassa - ja Raisio -nimessä uusi ilme
Peli alkaa klo 18.30. Ennen peliä klo 18 parkkipaikka on jo täyttynyt autoista. Ilmassa leijuu urheilujuhlan tuntua. Meille rinkkalaisille on tehty erikoisliput, joiden turvin pääsemme seuraamaan peliä. On sovittu, että tunnistan tulijoista Rinkan jäsenet. Sisääntulo hoituu joustavasti.

Asettaudumme Liikuntahallin ylälehterille. Lipuissa ei ole numeroituja istumapaikkoja. Tunnelma on riehakas. Rummutus kuuluu rytmikkäänä. Seinällä TV- ruutu heittää ilmoille lentäviä ja leiskuvia mainoksia. Loimun oranssi ja liekit ovat komeita.
Vastaanotto on asennoissa ja pallo tulossa..on vielä ilmassa
Linja-autollinen Akaa-Volleyn kannattajia on samalla rivistöllä. He tietysti kannustavat rytmikkäästi taputtaen omaa joukkuettaan. Vain muuta pelin jännityskohta saa katsomon hiljentymään. Urheilu ja etenkin urheilukilpailut saavat katsojat liekkeihin. Toisaalta myös katsojien kannustus antaa kilpailijoille lisää voimaa ja tsemppiä.
Hyvää peliä - ja pallo taitoruutta
Valitettavasti Loimun pelaajat olivat altavastaajina. Pelin alussa pisteet kerääntyivät enemmän vierailijoille. Viimeisessä erässä Loimu piristyi ja oli hetken johdossa. Peli päättyi Loimun häviöön 0-3. Niinpä – aina ei voi voittaa – mutta pelin tunnelma sai hymyn huulille. Lisäksi pienten pallotyttöjen ja -poikien toimimista oli mukava seurata. Heillä näkyi olevan ’ homma’ hoidossa.
Tässä kohdassa Loimulla piste enemmän kuin vastustajalla

Mielestäni me rinkkalaiset voitimme, sillä koimme uuden ja mielenkiintoisen tapahtuman. Tämä oli Pirjon ehdotus, kun suunnittelimme vuosi sitten 40-vuotiaalle Rinkalle tapahtumia.

Kiitos Pirjo ja koko rinkkalainen ’porukka’!  

Valkopukuiset voittivat

Vaikka punaiset pelasivat komiasti....pallo menossa koriin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti