10.5.2018

Unelmien liikuntapäivä Luontotarha Lumikon luona


Teksti ja kuvat Kaija Virtanen 

On kaunis, kesää enteilevä toukokuun 10 päivän sää, kun lapsia ja aikuisia sankoin joukoin saapuu Luontotarhan pihapiiriin osoitteeseen Hulvelankatu 35 Raisio.
Muistipelin lumoissa - taustalla Pajupilli luontoretkinäyttely
Unelmien toteuttaminen alkaa muistinystyröitä hieromalla. Pelipaikka on pihalla, jonne on 16 pesuvadin  alle piilotettu esineitä – kaksi samanlaista. Pelin alussa joukkueet asettuvat eri puolille pelikenttää. Lapsia on paljon, joten sovimme, että vain lapset pelaavat.

Leppoisasti peli etenee. Kentän reunoilta kuuluu ohjeita ja oikein pienen lapsen kanssa aikuinen etsii esineelle paria. Hyvin tulemme toimeen, vaikka muutamat puhuvat keskenään vierasta ’murretta’.  Pelaaja kääntää kaksi pesuvatia, koko porukalle näytetään, mikä esine löytyi. Mikäli löytyy kaksi samaa esinettä, ryhmä saa pisteen ja löytäjä näyttää ’voittotanssin tai – hypyn’, johon kaikki yhtyvät. Näin jokainen on mukana liikunnan ilossa. Voittaja saa myös raikuvat aplodit.
 
Evästauko pidetty - kohti uusia unelmia!
Muistipelin jälkeen on evästauon paikka. Aurinko paistaa ja mehu maistuu. Muumit katselevat pöydällä tarkkavaisina; mitähän seuraavaksi tapahtuu?
Reijan kädessä helistin kutsuu uuteen leikkiin. Lapset saavat Luontobingo – paperin ja lyijykynän. Luontobingon pelaaminen tapahtuu siten, että luonnosta etsitään ruudukossa olevia asioita esim. valkoinen kukka, kun pelaaja näkee kukan, hän saa rastittaa ko. ruudun. Ruudukossa on 5 vaaka- ja pystyriviä.  Yhden vaakarivin asiat on kehystetty samalla värillä.  Bingo toteutuu, kun samalle pysty- tai vaakarivillä on 5 rastia. Muutamia bingohuutoja kuului lasten kirkkaalla äänellä.
 
Luupin avulla on kiva tutkia!
Käpyjen, neulasten ja muiden asioiden etsiminen antaa lisämielenkiintoa, kun samalla etenemme polkua, jonka varrelle Reija oli vienyt Muumien kuvia ja tehtäviä. Hemuli -taulun luona lapset saavat luupit, joilla pääsevät tutkimaan puita, kiviä ja kasveja. Eräs äiti innostuu myös luupin kautta tutkimisesta. Luuppi on tavallaan suurennuslasi.
 
Luontobingo ja muumien juttuja!
Metsäretken päätteeksi lapset ja Reija rakentavat Pikku Myylle tuulikellon maasta löytyneistä tikuista, kaarnasta ja lehdistä.
 
Tuulikello maasta löydetyistä aineksista!
Aika kuluu kuin siivillä suuren joukon kanssa. Kimplen ’kiemurat’ jäävät tällä kertaa tekemättä. Hyvä – että on uusia leikkejä tuleville tapahtumille.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti