21.6.2022

Luonnonkukkien päivän tapahtuma 19.6.2022

Teksti ja kuvat Kaija Virtanen Luonnonkukkien päivä on yhteispohjoismainen tapahtuma. Vuonna 2022 Luonnonkukaksi on valittu tumman purppurana hehkuva, kohokkikasvien heimoon kuuluva mäkitervakko ’tervakukka’. Raisionjokilaakson luonnonsuojeluyhdistys järjesti sunnuntai-iltana kasvitapahtuman Raision kaupungintalon läheisyydessä. Tervakukat tervehtivät minua jo matkalla tapahtumaan, sillä Keskitien ja Raisiontien risteyksen tuntumassa on jyrkkä rinne, jota kaunistavat muiden kasvien lisäksi myös tervakukat. Polkupyöräni rullaa mukavasti kevyenliikenteen väylää pitkin Raision kaupungintalolle.
Tapahtuma alkaa klo 18. Porukalla lähdemme katsomaan lähialueen kukkatarjontaa. Värikästä ja valloittavaa on joka puolella. Lisäksi muutamat isot kivet tuovat kaikki kasvit kivasti esille ja puuhakkeella päällystetyt polut antavat kulkijalle turvallisen liikkumismahdollisuuden kasvien lomassa. Kissankäpälät vievät minut hetkeksi lapsuuden kodin pihamaan muistoihin. Kallioisella mäenrinteellä kissankäpälät viihtyvät. Muistaakseni niissä näkyi myös punertavaa hehkua.
Keltaista hehkuvat leinikit tuovat tänä vuonna mieleen Ukrainan, sillä keltainen ja sininen ovat Ukrainan lipun värit. Venäjän hyökkäysota Ukrainaan on hyvin surullinen asia.
Tämä kauniiden kasvien tapahtuma oli mielenkiintoinen ja hyvää, lempeää oloa tuova. KIITOS kasviasiantuntijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti