6.8.2022

 

ILTA SEIKKAILEVIEN PERHEIDEN HEIMON VIERAANA

 Teksti ja kuvat Nina Stenlund

Raisiossa on keväästä lähtien kokoontunut kaksi Seikkailevien perheiden heimoa. Seikkailevat perheet on Suomen Ladun perheliikunnan toimintamalli, jossa perheet liikkuvat luonnossa yhdessä, sekä lapset että aikuiset. Näin saadaan uusia ystäviä sekä löydetään lähiluonnosta ehkä ihka uusia retkipaikkoja ja saadaan ideoita ulkoiluun.

Lyhykäisyydessän Seikkaileviin perheisiin tarvitaan: seikkailupäällikkö, joka vastuullisena aikuisena järjestää ja ohjaa heimon toimintaa. Päälliköitä voi olla vaikka kaksi, jos tehtävän jakaminen tuntuu mielekkäämmältä. Seikkailevat perheet -heimo, jossa lapset puuhaavat yhdessä oman aikuisensa kanssa mutta kuitenkin porukassa, jota johtaa seikkailupäällikkö. Yhdistyksestä seikkailukummi, joka on auttaa seikkailupäällikköä kaikessa mahdollisessa heimon kokoamisesta mahdollisiin varustetarpeisiin. Toiminta on kaikille avointa eikä edellytä Suomen Ladun jäsenyyttä.

Sain tänään vierailla Minnan ja Ringan heimon metsäretkellä, jossa heimo keräsi mustikoita ihanassa Mälikkälän metsässä, Raision ja Turun rajalla. Sen jälkeen heimo suuntasi ihmettelemään jääkauden aikaansaamaa mahtavaa kivimuodostelmaa, Tapion alttaria. Mustikoista heimo valmisti metsässä herkullisen paistoksen kaasupolttimella varustetulla Trangialla. Kaikki osallistuivat innolla paistoksen valmistamiseen ja varsinkin herkutteluun.

Evästauon jälkeen kiersimme vielä porukalla pienen suon. Popsimme mustikoita suoraan varvuista, ihmettelimme sieniä ja jutustelimme luonnosta ja luonnossa liikkumisesta. Kivaa ja rentoa samoilua ainutlaatuisessa lähiluonnossa, joka Mälikkälän metsä on sekä raisiolaisille että turkulaisille. Retken lopuksi heimon lapset saivat seikkailupasseihinsa asiankuuluvat tarrat illan seikkailusta.

Tällä kertaa mukana oli heimosta viisi lasta ja neljä aikuista sekä heimon vieraina yhden perheen pohjoisesta kylässä olevat isovanhemmat sekä minä seikkailukummina. Heimo on kokoontunut nyt jo neljä kertaa ja suunnitelmissa on tavata vielä ainakin pari kertaa. Seikkailevien perheiden toivotaan sitoutuvan viiteen kokoontumiskertaan. Minnan ja Ringan heimo on tutkinut keväistä luontoa, geokätköillyt, retkeillyt kesäisessä Ruissalossa, muun muassa. Ja joka retki on tietenkin ollut eväsretki! Ja joka retkellä on myös kerätty roskia luonnosta. Kun kysyi heimon lapsilta, mikä on ollut tähän asti hauskinta, niin heimonimien keksiminen oli kaikista ollut mukavaa. Ja niinpä saimme me heimon vieraatkin tänään uudet luontonimet.

Kiitos Minnan ja Ringan heimolle kivasta ja herkullisesta arki-illan retkestä. Yhteinen hauska retki lähiluonnossa antaa koko viikolle kultareunuksen.

 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti