7.1.2021

Työryhmän kävelykokous - koronarajoitusten aikana

Teksti ja kuvat Kaija Virtanen

Raision Rinkan johtokunnan asettama työryhmä: Armi, Tarja ja Kaija, tapaavat Huhkon kartanon parkkipaikalla. Tarkoituksena on kävelykokouksen aikana selvittää, miten Rinkan nykyiset säännöt muutetaan vastaamaan Suomen Ladun jäsenyhdistyksille ehdottamia sääntöjä.
Huhkon kartanon
Nykyisten ja uusien sääntöjen eroavuudet on selvitetty etukäteen. Tekstimuutoksia on muutamia, kuten johtokunta nimitys poistuu, tilalle tulee hallitus. Vuorokausi muutoksia muutamia mm. kokouskutsu on nykyisten sääntöjen mukaan lähetettävä 7 vuorokautta ennen kokousta. Uusien sääntöjen mukaan aika pitenee 14 vuorokauteen. 

Hallituksen tehtäviä on tarkennettu. Esimerkiksi tehtävä: edustaa yhdistystä on kirjattu sääntöihin. Nyt se on ollut toivottavaa ja itsestään selvyys. Hallitus hoitaa yhdistyksen asioita kuten nyt johtokunta. Hallituksen puheenjohtaja ja jäsenet valitaan yhdistyksen syyskokouksessa. Uutta on puheenjohtajan kauden pituus. Nyt yhdistyksen puheenjohtaja valitaan vuodeksi kerrallaan. Uusien sääntöjen mukaan sekä puheenjohtajan että jäsenten hallituskausi on kaksi vuotta.

Huhkossa kuohuu uudistettu koski

Uusi sääntökohta koskee yhdistyksen kokouksia.’ Yhdistyksen kokoukseen voidaan hallituksen niin päättäessä etäosallistua myös tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla kokouksen aikana tai ennen kokousta.’ Vastaavaa kokousmalli on tullut tutuksi, kun koronapandemia on rajoittanut henkilökohtaista kokoustamista, on etäkokoustettu mm. Raisio päivien puitteissa. 

Lunta ripottelee hiljalleen. Maa on kauniin vaalea yöllä sataneen hennon lumipeitteen jälkeen. Reippain mielin ja iloisin ilmein lähdemme sauvakävelemään. Poikkeamme välillä myös metsän puolelle. Polkua on hyvä astella. Vauhtimme on sopivan rauhallinen, sillä keskustelemme Rinkan säännöistä niin nykyisistä kuin tulevista.

Sovimme, että sääntömuutosten ensimmäinen käsittely jäsenille tapahtuu yhdistyksen kevätkokouksessa 17.3.2021. 
'Hän' ei kävellyt meitä vastaan. Kuva on
Mullin sillan luota aikaisemmalta retkeltäni.

Muutamia ulkoilijoita tulee vastaan. Autojen liikennevirta aiheuttaa ääniä, muutoin niin metsäpolku kuin kävely- ja pyörätien osuudet ovat rauhallisia. 

Ulkona on hyvä hengittää ja antaa ajatusten liikkua niin sääntöjen ja käsittelyssä olevan aloitteen kuin Rinkan kokousten ja muiden tapahtumien tiimoilla. 

Rinkkalaista toimintaa ja liikuntaa edistävät tapahtumat ja toiminta jatkuvat! Kiitos kävelykokouksesta työryhmäläiset!

Silta yli Raisionjoen Huhkossa. Siltoja tarvitaan myös kokoustamisessa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti