13.4.2022

Tiistaikävelijät kierroksella

Teksti ja kuvat Kaija Virtanen Raisiossa on useita mielenkiintoisia ja näkemisen arvoisia kohteita. Yksi on Krookilan Kotiseutukeskus. Krookila on aikanaan ollut tyypillinen talonpoikaistalo. Raision Rinkan tiistainen liikuntavuoro lähti 12.4.2022 aamulla kello 10 Krookilan pihalta. Aurinkoinen sää ja Krookilan komea tuulimylly lähettivät kävelijäporukan kierrokselle.
Kävelyretkemme etenee ja pian pujahdamme Uikkupolun kiehtovaan syleilyyn. Uikkupolku kiertää Raisionlahden rannan tuntumassa. Uikkupolun varrella on useita opastauluja, joissa kerrotaan alueen luonnosta. Esimerkiksi taulu, jonka otsikko on Hajakuormitus, antaa tiedon, mitä hajakuormitus tarkoittaa. ’ Pelloilta, metsistä ja avomailta tulevaa kuormitusta kutsutaan hajakuormitukseksi.’ Raisionjokilaakson luonnonsuojeluyhdistyksen aktiiveilla on ollut merkittävä panos taulujen tekstien laatimisessa ja taulujen pystyttämisessä yhteistyössä Raision kaupungin henkilöstön kanssa.
Uikkupolkua on mukava kulkea. Välillä polku ylittää kaarevan, puisen sillan avulla puron. Sillalla voi pysähtyä ja ihailla ympäristöä. Korkeat rantaruovikot ovat talviasussa. Kasvien vihreys odottaa kesää. Aurinkoinen kevätsää antaa jo merkkejä tulevasta vuodenajasta. Uikkupolun pituus on noin 4 kilometriä. Polun reunamilla on runsaslumisen talven muistona näkyvissä lunta. Varsinainen polku on lumeton. Vain muutamissa, varjopuolen paikoissa on pientä kosteutta. Meitä kävelijöitä kostea polku ei haittaa, me olemme varustautuneet tiistain liikuntavuoroille aina sään ja olosuhteiden mukaisesti.
Uikkupolun varrella voi ihailla myös notkeita valkorunkoisia koivuja. Koivu on kaunis puu niin talvella lehdettömänä kuin kesällä vihreään pukeutuneena ja syksyllä keltaista hehkuvana. Kierroksemme päättyy samaan paikaan, josta lähdimme. Kevätaurinko antoi kulkijoiden kasvoille säteitään. Yhdessä ja sopuisasti liikkuminen toi mieliin virkeyttä ja sydämiin terveyttä. Kiitos kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti