16.4.2022

Lankalauantaina kävelyllä

Teksti ja kuvat Kaija Virtanen Pitkäperjantain ja pääsiäispäivä väliin jäävää lauantaita kutsutaan lankalauantaiksi. Aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta. Sää on muutoinkin miellyttävä, sillä tuuli on leppoisalla mielellä eli on aivan tyyni. Ulkoiluun on mitä parhain sää. Päätän lähteä katsomaan, onko Raisionlahden lintutornilla ’elämää’.
Näin pääsiäisen aikaan pajujen kukinnat eli pajunkissat ovat parhaimmillaan. Raisiontien varrella pajut kukkivat. Liikenne on vilkasta. Autoja ajaa jonona Raision keskustan suuntaan. Pajut eivät autoista välitä, ne hoitavat oman osuutensa luonnossa. Raision kaupungintalon edessä loistaa kauniit Mika Natrin suunnittelemat kaaret. Taideteos on mielestä kaunis ja kuvaava. Kaaret yhdistävät, kaaret antavat toinen toisilleen tilaa. Samoin meidän ihmisten kesken on hyvä toimia eli yhdessä ja samalla antaen jokaisen olla oma itsensä. Jatkan kävelyä Nesteentien viereistä kävelytietä. Luontoon kuulumatonta tavaraa kuten tupakka-askeja ja karamellipapereita on kävelytien vieressä, vaikka roska-astioita on aivan lähellä. Useita pyöräilijöitä ja kävelijöitä on liikkeellä. Nesteentietä huristelee skootteri. Ohjaimissa on tyttö valkoinen kypärä päässään. Lintujen viserrys hukkuu liikenteen meluun. Kesää kohti ollaan Raisiossa menossa.
Lintutornilla on useita henkilöitä tarkkailemassa lintuja, apuna toisilla on kiikarit tai kaukoputki. Raisionlahti on loistava lintupaikka. Hienoa, että paikalla seisoo vakaa ja avara lintutorni. Kiipeän torniin ja katselen lahdelle. Moniväristä ja kaunista vesimaisemaa, mikä on monien lintujen mieleinen levähdyspaikka. Paluumatkalla päätän poiketa Alppiruusupuiston kautta. Kukinta-aika on vasta kesäkuun alussa. Nyt on näkyvissä pulleita nuppuja. Puistossa on pieni lampi. Sen pinta on jäässä. Lukion mäellä ei ole elämää näin lauantaina. Muutamia autoja seisoo parkkipaikalla, mutta ihmisiä ei ole näkyvissä.
Puistosta jatkan seurakuntatalon ja kirkon suuntaan. Sitten kilometrin verran Raisiontien reunaa ja 100 metriä Keskitietä niin olen kotona. Tuli tehtyä mukava lauantainen kävelyretki, jolle kertyi pituutta noin 11 kilometriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti