14.1.2020

Ainakin 40 syytä osallistua

Teksti ja kuvat: Tarja Aittala

Raision Rinkan 40. toimintavuosi, jota myös juhlavuodeksi kutsuimme, on patikoitu loppuun. Kokoan tähän kirjoitukseen vähän mietteitä menneestä vuodesta. Olen toiminut yhdistyksen aktiivina nyt kuudetta vuotta, omaa tonttiani ovat sähköinen viestintä ja sittemmin mukaan on tullut lisäksi tapahtumien suunnittelua ja retkien vetämistäkin.

Kun me aktiivitoimijat aloimme vuoden 2018 syksyllä suunnittelemaan juhlavuotta, otimme lähtökohdaksi vähintään 40 syytä eli tapahtumaa osallistua yhdistyksen ja juhlavuoden toimintaan. Kattaus pyrittiin tarjoamaan teille jäsenille mahdollisimman monipuolisesti. Yhdistyksen toimijan näkökulmasta onnistuimme tässä aika hyvin. Lopullisen arvion tarjonnan onnistumisesta toki antaa jäsenistö - erityisesti ne jäsenet, jotka osallistuivat.

Noin 40 syytä osallistua.


Juhlavuoden syksyllä järjestimme 40-vuotissynttärijuhlat. Suunnitteluun nimettiin toimikunta, johon itsekin kuuluin. Toimikunta kokoontui aktiivisesti ja kukin tykönään mietti illan tarjoilua, tilan koristelua, kutsukortteja, esiintyjiä, astiavuokrausta, valokuvausta ja mitä kaikkea Suureen Juhlaan tarvittiinkaan. Näkemyksissäkin törmättiin, esimerkiksi käytiin keskustelua siitä tarjotaanko 40-vuotisjuhlissa kakkua vai ei, tai voiko ulkoiluyhdistyksen juhlissa tarjota alkoholia ruoan kanssa vai ei.  Kun juhlan hetki sitten koitti, oli hienoa todeta ensinnäkin niin monen osallistuvan ja toisekseen myös juhlassa viihtyvän - viihtymistä varmaan todistaa se, ettei kovin moni lähtenyt heti ruokailun jälkeen kotimatkalle. Ja kuten juhlaan kuuluu, sen jälkipyykkiäkin käytiin - positiivisessa hengessä. Monelta taholta kiiteltiin ja mikäs sen mukavampaa kuultavaa järjestelijöille. Positiivisella palautteella on kumma vaikutus: vapaaehtoistoimijoille se on parasta antia omalle työlle ja siihen kuluneelle vapaa-ajalle.

Raision Rinkka sai viime vuonna 29 uutta jäsentä - kiva, kun tulitte mukaan! On hienoa, että yhdistys houkuttaa liittymään jäseneksi. Omalla latualueellamme olimme toiseksi eniten viime vuonna jäseniä kartuttanut yhdistys. Vain jäsenten avulla yhdistys voi toimia ja kehittää toimintaansa edelleen. Vaikka juhlavuosi on ohitse, niin toivottavasti te kaikki jäsenet olette menossa mukana aktiivisesti tälläkin vuosikymmenellä. Seuraavia juhlia odotellen.

Kauniiksi lopuksi:

Kuvatunnelmia 40-vuotisjuhlista

Välähdyksiä Raision Rinkan taipaleelta:











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti